China Town - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu China Town - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu
VIP-Report

China Town

Door: Juul

Blijf op de hoogte en volg Juul

24 Juli 2015 | Thailand, Bangkok

John is de eigenaar van een strandtent op Koh Tao, via Eric en Daan (mijn oom en tante) hebben we in Nederland contact gelegd. We waren op hetzelfde moment in Bangkok en het leek ons leuk om met iemand af te spreken die ons tips zou kunnen geven. We spraken gisteren met hem af in de wijk Sukhumvit, deze wijk ligt meer in het business centrum van Bangkok. Het was erg leuk om John te leren kennen en we hebben een erg gezellige avond met hem gehad. Hij had veel verhalen over corruptie in Thailand en heeft ons leuke tips gegeven. Uiteindelijk hebben we pas om 23:30 uur gegeten bij een Indiaas restaurant.

Vandaag hebben we de Wat Pho tempel bezocht, een tegenover het koninklijk paleis gelegen tempel complex met een enorme liggende Boeddha in een tempel. Bijzonder om op zo’n mooie plek te zijn. Voor mij is het inmiddels een beetje gesneden koek maar het enthousiasme van Philippe is aanstekelijk. Hij maakt de vergelijking met de Indische waterlelies uit de efteling die zeer treffend is. Terwijl ik dit schrijf zitten we in China town op een babyblauw gammel plastic krukje aan een aluminium tafeltje dat aan de rechterkant tegen een rolluik van een winkel opgesteld staat. Links speelt zich het straatbeeld van China town af. Een meter of 5 van ons vandaan staat een eetkraampje overdekt met een blauw zeil met aan weerszijde dezelfde aluminium tafels als waar we aan zitten. Op het kraampje staan meer dan 30 aluminium schalen en pannen met de meest kleurrijke en geurrijke Aziatische gerechten. Je kunt aanwijzen wat je lekker lijkt en rekent dan per bordje af (1 bordje kost 50 baht = €1,25). Er staan wel 10 mensen te werken achter de kraam en het is een drukste van jewelste, de klanten (allemaal lokale mensen) lopen af en aan en op de achtergrond zoeven de tuk-tuk’s voorbij. Naast de eetkraam staat een kraampje dat popcorn maakt en aan de overkant staat een meneer die een soort fruitcocktail verkoopt. Phil en ik hebben net een bordje gegeten en wat was het lekker, eerder vandaag hebben we voor het eerst pad thai gegeten en we hebben het gevoel dat dit de vakantie van het lekkere eten wordt:D

Het is nu 17:30 uur lokale tijd en we zitten een biertje te drinken bij dezelfde eetkraam. Vanavond willen we China Town ingaan om op een paar plekken een klein gerechtje te eten om zoveel mogelijk nieuwe gerechten te proeven. Het lijkt erop dat deze wijk de meest drukke van Bangkok is. Het bruist van de energie en dat is erg leuk.
Morgen ontmoeten we Sanne, een vriendin van ons uit Tilburg, die toevallig morgen ook hier is. Overmorgen vertrekken we per bus naar Chiang Mai.

Liefs Juul & Philippe