Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Kuala Lumpur

Door: Juul

Blijf op de hoogte en volg Juul

09 Juli 2016 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hallo allemaal,

Wat leuk om na een lange tijd weer een verhaaltje te kunnen typen!

Gisteren zijn we na een hele lange en vermoeiende reis aangekomen in Kuala Lumpur. We vlogen weer met Emirates wat we een hele fijne mnaatschappij vinden en dat maakten ze wederom waar, er was niks op aan te merken. De eerste vlucht hebben we stiekem behoorlijk aan de wijn gezeten in het vliegtuig waardoor we lekker hebben liggen slapen op de 2de vlucht:D

Na een welkome douche in het hostel zijn we naar Jalon Alor gegaan. Een klein straatje tussen de dure shoppingmalls en hotels waar het heerlijke chaotische en indrukrijke Azie leeft. Heerlijk om weer lekkere Aziatsiche gerechten te proeven en te worden overvallen door geuren, kleuren, mensen en smaken!

Heel fijn om om vanochtend na een heerlijk nachtje slapen wakker te worden en je te realiseren dat we nu echt begonnen zijn aan een heerlijke reis! 7 weken liggen voor ons waarin we helemaal vrij zijn en niet weten wat we gaan doen:) Vandaag zijn we naar de Batu Caves gegaan. Grote grotten net buiten de stad waar Hindoeistische tempels in staan. Vooral de schaal van deze grotten is indrukwekkend i.c.m. de lichtinval. 3 jaar geleden was ik daar ook en wilde er graag nog een keer heen. Vooral de Dark Cave maakte toen indruk en dat was nu weer. Net naast de grotten met de tempels beginnen de Dark Caves waar je alleen onder begeleiding van een gids in kan. Er leven 200.000 vleermuizen in de grot die grote hoeveelheden guano (poep) produceren. Een heel ecosysteem van soorten leeft hiervan en sommige soorten in de grot komen alleen op die plek voor. Indrukwekkend was het moment dat de gids vroeg of we onze zaklampen uit wilde doen. Totale stilte en duisternis.

In november was ook In Kulala Lumpur omdat ik op visarun moest voor mijn tijd op Koh Phangan. Ik had het toen helemaal niet naar m'n zin hier omdat ik alleen was en niet goed wist wat te doen. Fijn om te merken dat dat nu helemaal niet zo is! Heel leuk om hier weer te zijn, al kijk ik er wel naar uit om morgen naar Manilla te gaan omdat dit een plek is die voor ons allebei nieuw is.

Morgen ochtend reizen we naar Manilla!

Liefs Juul & Phil

• 09 Juli 2016 - 17:27

Geert:

Ha mannen! Geniet ervan daar.
    Herinneringen leven meteen!

• 10 Juli 2016 - 08:49

Hanneke:

Ha lieverds, wat fijn dat de reis zo goed is begonnen. Geniet ervan.
    Heel bijzonder die grotten. Liefs Han