Pulau Bunaken - Reisverslag uit Pulau Bunaken, Indonesië van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu Pulau Bunaken - Reisverslag uit Pulau Bunaken, Indonesië van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Pulau Bunaken

Door: Juul

Blijf op de hoogte en volg Juul

05 Augustus 2016 | Indonesië, Pulau Bunaken

Een aantal dagen geleden zijn we naar Palau Bulaken gereisd, een klein eilandje voor de kust van Manado. We moesten in Manado een paar uur wachten op de boot en zijn toen opzoek gegaan naar iets te eten. Na rijst, rijst en nog meer rijst hadden we enorm veel zin in een lekker pizza en een bijzonder vriendelijke man wilde ons wel naar de pizzeria brengen. Op de weg daar naartoe worden we overal aangstaard en toegelachen en uiteindelijk komen we boven een 'supermarkt' bij een fastfood hoekje waar het barste van de computerspelletjes spelende kinderen en waar ze rijst, rijst en gefrituurde kip verkochten. Helaas geen pizza dus. Terug naar de boot gelopen, die was aangemeerd in een waanzinnig smerig riviertje, en daar een Nasi Goreng gegeten die OK was. Manado is een vreslijk smerige stad en in de rivier waar de boot vertok stikte het van de ratten en kwamen vlagen rioolstank voorbij. Vreemd dat hier vlak voor de kust worldclass dive spots blijken te zijn.

Na een kort boottochtje en wandelingetje kwamen we bij ons hotel aan en Phil en ik vonden het meteen helemaal niks. Gelukkig zagen we vrij snel dat er naast dat ons hotel een veel leukere was en we besloten om daar te gaan zitten. Dat was een goede keus want we hebben de afgelopen dagen ontzettend genoten en heel veel leuke mensen ontmoet die we anders niet ontmoet hadden.

Het duiken was echt fantastisch! Wat een mooie plek die onze verwachtingen meer dan overtrof. Ik heb 5 duiken gemaakt, waarvan 1 nachtduik en Phil 3. Allemaal waren ze echt adembenemend mooi. Nog nooit heb ik zo veel verschillende vissoorten gezien. Het water was kristalhelder 30-40 meter visibility, en je viel van de ene verbazing in de andere. Onmogelijk is het om dit in woorden uit te leggen en foto's hebben we niet dus we koesteren de herinnering.

Vandaag zijn we naar Surabaya gevlogen op Java en morgen gaan we naar de Gunung Bromo reizen, een actieve vulkaan.

Liefs Juul en Phil

• 05 Augustus 2016 - 15:57

Marionette:

Herinneringen koesteren is misschien wel het meest waardevolle dat er is ! alle liefs, Mamionette