Leon
Door: Juul
Blijf op de hoogte en volg Juul
01 Juli 2017 | Nicaragua, Granada
De zuid Chinese zee waar we vorig jaar ontzettend mooi doken met threasersharks grenst aan de stille oceaan. Nu zitten Phil en ik zo ongeveer precies aan de andere kant van de stille oceaan op het strand. Het strand is vrij donker gekleurd wat volgens ons waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de hoge vulkanische activiteit in Nicaragua. De golven hier zijn hoog, heel hoog, en daar wordt door surfers dankbaar gebruik van gemaakt, leuk om naar te kijken. En het is heet, heel heet, gevoelstemperatuur van 38 graden. Nauwelijks in de zon uit te houden.
Vandaag zijn we van Granada naar Leon gereisd. Een trip met het openbaar vervoer door het niets. Na een overstap in Managua kwamen we door een groot gebied waar echt helemaal niks is behalve bossen. Nog nooit zag ik zo’n landschap. Normaal zie je altijd wel enige vorm van bedrijvigheid; kleine industrie, landbouw of dorpjes. Op een enkele veeboer na, niks. Wel een prachtig landschap met perfect gevormde vulkanen aan de horizon. Leon lijkt een leuke stad maar we hadden heel veel zin in strand en zijn daarom bijna meteen door gereisd naar de kust.
Gisteren zijn we naar Laguna de Apollo gegaan en hebben daar heerlijk geluierd aan en gezwommen in het meer. Bizar om in een oude vulkanische krater te zwemmen van 200 meter diep midden in de jungle.
Vanochtend hebben we een ticket gekocht naar de Corn Islands. Hele kleine eilandjes in de Caribische zee. We gaan daar zondag naartoe en hebben morgen een dagje om Leon te verkennen en wellicht iets te gaan ondernemen. Je kunt hier in de buurt met een slee van een vulkaan af roetsjen en dat klinkt wel leuk, dus wie weet wordt het dat.
Vanavond gaan we een hapje eten met 2 Deense die we hebben ontmoet.
Liefs Juul en Phil
01 Juli 2017 - 08:06
Geert:
Geniet geniet...zowel van de reis als van de Deense dames als gezelschap!! -
01 Juli 2017 - 08:32
Mamionette:
'Wie weet wordt het dat' daar klinkt voor mij één van jullie motieven om te reizen in door. Lijkt me een heel goed motto voor de reis die jullie aan het ondernemen zijn en dan sta je nog maar aan het begin ! Hier regent het op zaterdagochtend pijpenstelen. Vanuit de vide biedt het uitzicht op de tuin een ietwat troosteloze blik. Tegelijkertijd is de tuin te mooi om er troosteloos van te worden en met het weekeinde voor de boeg maakt het me niks uit wat voor weer het is. Jullie verhalen trekken ook mij de vakantiesfeer in en daar heb ik enorm veel zin in. Zoals papa schrijft: "geniet, geniet". Alle liefs voor julllie. -
01 Juli 2017 - 08:59
Hanneke:
Ha lieverds, volgens mij zijn jullie echt in een totaal andere wereld terecht gekomen. Vulkanisch en heel veel bossen. Lijkt me heel bijzonder. Wel vreselijk heet. Ik hoop dat het s'nachts wel wat afkoeld.
Fijne avond met de deense dames.
Geniet morgen nog in Leon en een goede vlucht naar de Corn Islands.
Dikke kus, Hanneke
01 Juli 2017 - 16:17
Vogels:
HOI SCHATTEN,
HET IS NIET TE BEVATTEN VOOR ONS , DAN IN DE STAD, DAN IN DE BOSSEN,DAN WEER ZWEMMEN,DAN UIT ETEN MET EEN PAAR VREEMDE DAMES,EN VERGEET VOORAL NIET TE GENIETEN.
DIKKE KUSSEN VAN ONS,OPA EN OMA.