Pacific coast Costa Rica - Reisverslag uit Quepos, Costa Rica van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu Pacific coast Costa Rica - Reisverslag uit Quepos, Costa Rica van Juul Ehrismann - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Pacific coast Costa Rica

Door: Juul

Blijf op de hoogte en volg Juul

12 Juli 2017 | Costa Rica, Quepos

Vanuit San José zijn we een aantal dagen geleden naar Santa Terresa gereisd in het noordoosten. Een vrij lange trip met bus, boot en taxi. Op de boot van Puntarenas naar Paquira ontmoeten we een Duitse man die ons aanbood om de taxi die hij op voorhand had georganiseerd te delen met ons. We omzeilde daar een busrit met een overstap mee over hobbelige wegen en namen dus dankbaar zijn aanbod aan. Het was deze taxi rit die ons voor het eerst de schoonheid van Costa Rica liet zien. Een prachtige tocht over grotendeels onverharde wegen door een prachtig landschap. Heel ongerept en ontzettend groen.

We hadden in Santa Terresa nog geen hotel geregeld wat achteraf heel stom was. We kwamen dood moe in het donker aan en hebben wel een uur lang gezocht naar een fijne plek. Santa Terresa is een surf plaatsje. Het is een lange zandweg langs de kust met aan weerszijden restaurantje en hotels. Heel veel Amerikaanse expats hebben bedacht om hier te gaan wonen en iets te beginnen, surfschooltje of yogahut. We hebben een heerlijk dagje aan het strand gehad en lekker over het strand gewandeld maar heel veel langer hoefden we er niet te blijven. We vroegen ons dan ook hardop af wat al die mensen daar kwamen doen?

Vanuit daar zijn we gisteren naar Quepos gereisd, normaal een hele lange tocht van zeker een dag reizen. We kwamen er alleen achter dat je de route ook kon inkorten door een speedboat te nemen. De golven zijn hier erg hoog 2m+ en een aanlegsteiger of haven was er niet. We moesten dus precies tussen twee golven in timen om naar de boot te rennen en erin te springen. Vol gas vervolgens in een uur naar de overkant met onderweg dolfijnen en parende schildpadden!!

Quepos is een vrij doods stadje met weinig te zijn, het ligt vlakbij Parque Nacional Manuel Antonio en dient daarom vooral als doorreis stadje. Daarom wisten we gisteren niet zo goed wat te doen wat jammer was maar het zien van dolfijnen en 2 keer erg lekker eten maakte veel goed.

Vanochtend hebben we het natuurpark Manuel Antonio bezocht. Met een gids hebben we daar rond gewandeld en hebben o.a. de o zo schattige luiaard gezien:) Het reservaat ligt aan de kust waardoor je de grote golven op de rotsen hoort breken als je naar de dieren aan het speuren bent. Een hele mooie plek die helaas wel door de grote hoeveelheden toeristen een beetje aanvoelt als een dierentuin.

Vanmiddag zijn we van Quepos weer terug naar San José gereisd om vervolgens morgen naar de Caribische kust te reizen.

Liefs Juul en Phil

• 12 Juli 2017 - 09:20

Vogels:

hoi,geluksvogels,
    Niet te begrijpenwat jullie allemaal zien en mee maken,hier is het maar saai,nu vooral het is donker regenweer,maar heel goed voor de plantjes,die jij nog vlug gezet hebt juul.
    lieverds,hier is verder alles oke,kus van ons opa en oma.

• 12 Juli 2017 - 11:44

Mamionette:

Lieverds, heerlijk om jullie ervaringen te lezen. Merk dat ik er op reken! Ook heerlijk om de tijd te hebben om te bedenken welke kant jullie nu weer op willen gaan. Behouden vaart maar weer. Alle liefs

• 13 Juli 2017 - 07:09

Liesbeth:

Hoi heren
    Wat is het toch leuk om zo met jullie mee te reizen
    Wat een belevenissen
    Veel plezier

• 13 Juli 2017 - 19:09

Reno:

Lieve Phil en Juul,

Als ik dit zo lees, krijg ik helemaal zin om weer weg te gaan; voor lang. Ik hoop dat jullie ontzettend genieten, maar zo te lezen gebeurt dat zeker. Ik ben een klein beetje jaloers! Doe de Caribische kust de groeten van mij.

Ik mis jullie,

Reno

• 13 Juli 2017 - 19:12

Gerard:

Heren, klinkt allemaal super tof. Geniet ervan